DOMNUL ESTE APROAPE
5 DECEMBRIE 2022
https://gbv-online.org/calendar/286
https://www.youtube.com/watch?v=VIxosRpilzM
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/calendarul-domnul-este-aproape-
Să nu dați păcatului mădularele voastre, ca unelte ale nedreptății, ci dați-vă pe voi înșivă lui Dumnezeu, ca vii, dintre morți; și dați mădularele voastre lui Dumnezeu, ca unelte ale dreptății.
Romani 6.13
Să remarcăm că timpul folosit în limba greacă pentru verbul „dați“ (la fel ca și în cazul altor îndemnuri asemănătoare) se referă nu la o faptă prezentă, obișnuită, ci la una deja întâmplată în trecut, ale cărei efecte încă dăinuie în prezent. Noi nu trebuie, așa cum cred cei mai mulți, să ne așteptăm la o îmbunătățire sau la o ameliorare treptată a naturii umane, ci să știm că printr-un act unic, dar consolidat neîncetat în însemnătatea sa, noi ne-am dat lui Dumnezeu, ca vii dintre morți, iar mădularele noastre, ca unelte ale dreptății. Cu alte cuvinte: acel fapt este temelia pe care noi am fost aduși în Hristos și pe care trebuie să o ocupăm și să o păstrăm neîncetat prin credință. „Pentru că“, spune mai departe apostolul, „păcatul nu va avea stăpânire asupra voastră, pentru că nu sunteți sub lege, ci sub har“ (versetul 14). Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru acest cuvânt, mai ales în încheierea acestui pasaj care ne avertizează atât de serios să nu facem abuz de bunătatea lui Dumnezeu sau de libertatea creștină!
Cu siguranță că ar fi fost mai aproape de gândurile și sentimentele noastre omenești dacă apostolul ar fi vorbit aici despre seriozitatea poruncii sfinte a lui Dumnezeu. Dar nu, ci, după cum doar harul aduce mântuirea, tot astfel, doar harul dă putere pentru o umblare vrednică de Dumnezeu. Legea nu dă nici viață, nici putere. În 1 Corinteni 15.56, ea este numită chiar „puterea păcatului“, pentru că, după cum se știe, tocmai prin interdicțiile ei, ea stimulează poftele și patimile cărnii. Dacă am fi fost așezați sub lege, atunci păcatul și-ar fi exercitat ca și până atunci stăpânirea peste noi; dar, lăudat să fie Domnul, suntem sub har! De aceea ni se poate spune: „păcatul să nu mai domnească în trupurile voastre muritoare“, și urmează acea încurajare minunată: „păcatul nu va avea stăpânire asupra voastră“. Același har care ne-a eliberat de păcat ne dă putere să nu mai slujim poftelor cărnii, ci să umblăm de acum înainte în înnoirea vieții. Creștinul este liber să se dea pe sine lui Dumnezeu și să-I slujească. Aceasta este învățătura Cuvântului în acest loc, atât de simplă și de prețioasă, dar, regretabil, de atâtea ori neînțeleasă sau neglijată. R. Brockhaus
SĂMÂNȚA BUNĂ
5 DECEMBRIE 2022
https://gbv-online.org/calendar/285
https://www.youtube.com/watch?v=LopPMWxkveA
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/samanta-buna/Mă bucur de cuvântul Tău, ca unul care găsește o pradă mare.
Psalmul 119.162
Curierul patruped
În urmă cu aproximativ 90 de ani, un câine a intrat în curtea unui spital misionar de lângă Shanghai, China. Căutând ceva de mâncare într-un coș de gunoi, câinele a dat peste o carte veche. A înhățat-o și a dus-o într-o tabără militară din apropiere. Soldații i-au văzut imediat prada. Curioși, i-au sustras câinelui cartea și au început să o citească. Erau fragmente ale Vechiului Testament dintr-o Biblie în limba chineză. Soldații au citit cu mare interes vechile întâmplări biblice despre felul minunat în care Dumnezeu i-a condus pe bărbații și pe femeile credinței din poporul Israel cu mult timp în urmă.
Spre regretul soldaților, cartea era incompletă. Bănuind că acel câine a găsit cartea în curtea spitalului misionar din apropiere, au solicitat acolo o carte completă – o Biblie întreagă. Șeful spitalului le-a dat soldaților mai multe exemplare. Dar acestea nu au fost suficiente pentru a-i satisface pe toți cei care doreau să citească Cuvântul lui Dumnezeu. Astfel, au fost procurate mai multe Biblii.
Încetul cu încetul, mai mulți soldați interesați au venit la studiile biblice care se țineau în spital. Mai târziu, un misionar a fost invitat să le prezinte acestor soldați vestea bună și mulți L-au primit în viața lor pe Hristos ca Mântuitor și Domn.
Citirea Bibliei: Habacuc 1.1-17 · Marcu 10.1-12
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI
5 DECEMBRIE 2022
coordonatori Bob & Debby Gass
https://fundatiaseer.ro/odihneste-te-ca-sa-ti-pastrezi-mintea-agera/
ODIHNEȘTE-TE CA SĂ-ȚI PĂSTREZI MINTEA AGERĂ! – Fundația S.E.E.R. România
„Veniţi singuri la o parte, într-un loc pustiu, şi odihniţi-vă puţin.” (Marcu 6:31)
Doi bărbați s-au luat la întrecere pentru a vedea care dintre ei poate doborî mai mulți copaci, într-o singură zi. Unul era mai înaintat în vârstă și mai experimentat, iar celălalt era mai viguros dar mai puțin experimentat. Și tocmai lucrul acesta a fost decisiv! Bărbatul mai tânăr a lucrat continuu vreo 8 ore, și la sfârșitul zilei avea un total de douăzeci și cinci de copaci doborâți. Crezând că celui mai în vârstă îi lipsește vitalitatea și tinerețea, s-a așezat, deplin încrezător că va câștiga.
Între timp, bărbatul mai în vârstă, care a făcut câte o pauză de 10 minute la fiecare oră, a ajuns la sfârșitul zilei să aibă patruzeci de copaci doborâți! Șocat, cel tânăr l-a întrebat: „Cum e posibil, omule? Eu nu m-am oprit, iar tu te-ai oprit câte 10 minute după fiecare oră – și totuși ai tăiat aproape de două ori mai mulți copaci decât mine!” Bărbatul mai în vârstă i-a răspuns: „De fiecare dată când mă așezam pentru 10 minute, eu am făcut două lucruri:
în primul rând m-am odihnit și mi-am reîncărcat bateriile;
iar în al doilea rând, mi-am ascuțit toporul.
Da, tu ai muncit mult, dar ai lucrat cu o secure tot mai tocită!” Putem învăța fiecare o lecție importantă de aici.
Pentru a reuși în lucrul pe care ni l-a încredințat Dumnezeu să-l facem în viață, trebuie să facem și noi întotdeauna aceste două lucruri:
1) Să ne facem timp pentru odihnă și pentru reînnoire. Nu putem mereu să dăruim și să cheltuim; trebuie să ne și oprim și să asimilăm. Asta înseamnă rugăciunea și citirea Bibliei: ele restaurează ceea ce viața ne răpește.
2) Să ne păstrăm mintea ageră. Când securea noastră se tocește, trebuie să consumăm mai multă energie și rezultatele vor fi mai slabe.
Așadar, să ne facem timp să ne odihnim, și să ne păstrăm mintea ageră!
https://www.youtube.com/watch?v=IQIgfp-RTqk
SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI
de Jean Koechlin
5 DECEMBRIE 2022
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/
1 Corinteni 12.14‑31
Ce subiect uimitor este, fără a căuta prea departe, trupul pe care noi îl locuim! Te voi lăuda că m‑ai făcut într‑un mod uimitor şi admirabil, strigă David în Psalmul 139.14. Într‑adevăr, ce diversitate şi în acelaşi timp ce armonie în acest ansamblu complex de mădulare şi de organe, în care până şi cel mai mic are menirea sa şi funcţia sa proprie! Ochiul şi degetul cel mic, de pildă, nu pot ţine loc unul de altul. Degetul acesta mic însă permite înlăturarea pulberii venite să irite ochiul. Dacă un singur organ funcţionează parţial sau abătut de la normal (dereglat), corpul în întregime va fi mai curând bolnav (decât sănătos).
Toate acestea îşi au echivalentul în Biserică, trupul lui Hristos, care nu este o organizaţie, ci un organism viu. Mădularele care par a fi mai slabe sunt necesare (v. 22) şi fiecare trebuie să fie atent să nu dispreţuiască nici funcţia lui proprie (v. 15,16), nici pe cele ale altora (v. 21). O creştină în vârstă sau infirmă, prin rugăciunile ei, printr‑un cuvânt la momentul potrivit sau printr‑o încurajare materială, va susţine poate zelul unui evanghelist sau al unui păstor. Astfel, ceea ce fiecare a primit, să folosească pentru alţii, ca buni administratori ai harului felurit al lui Dumnezeu(1 Petru 4.10).
Leave a Reply/Lasa un raspuns!THANK YOU !MULTUMESC!