DOMNUL ESTE APROAPE
18 FEBRUARIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/286
https://www.youtube.com/watch?v=_PKh7jLf66o
https://www.youtube.com/@clickbiblemeditatiizilnice/featured
Noi toți trebuie să fim arătați înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să primească cele făcute în trup, potrivit cu cele ce a făcut, fie bine, fie rău. 2 Corinteni 5.10
Pavel nu are niciun fel de ezitare sau de teamă cu privire la sine însuși sau la cei credincioși atunci când spune: „Toți trebuie să fim arătați înaintea scaunului de judecată al lui Hristos“ (2 Corinteni 5.10). Credința realizează această arătare înaintea lui Dumnezeu ca pe un lucru prezent, iar aceasta este cel mai sănătos lucru pentru suflet. Acest fapt lucrează asupra conștiinței și este cel mai necesar lucru în mersul nostru zilnic cu Dumnezeu și înaintea oamenilor.
Având mântuirea în Hristos și fiind văzut în El ca îndreptățit, prin urmare având pacea conștiinței și odihna inimii, nu mi-e teamă să mă judec pe mine însumi. Și mă judec în lumina care face ca toate lucrurile să fie arătate. Noi deja am înviat împreună cu El și urmează să fim arătați împreună cu El în slavă. Aș mai putea eu îngădui vreun lucru rău sau vreo deșertăciune care să ia locul lui Hristos?
Privește o clipă la toate căile tale începând din tinerețe (cu siguranță nu le-ai putea suporta, dacă n-ai avea deja o pace statornicită); privește la ele, la toate, și urmărește-le în lumina Cuvântului lui Dumnezeu și a Duhului! Privește la păcatele tale de dinainte și de după întoarcerea la Dumnezeu! Cât de multe sunt! Prin această priveliște, umilit de Duhul, dobândesc o creștere deosebită în binecuvântare. Revăd nebunia faptelor mele și îndelunga răbdare a Dumnezeului meu. Îl văd pe El păzindu-mă într-o situație, învățându-mă în alta, ridicându-mă când eram gata să cad și mângâindu-mă când nu așteptam decât pedeapsa. Și, văzând toate acestea, Îl ador și Îl laud cu atât mai mult. Iar dacă așa se întâmplă când privesc în urmă acum, cu cât mai mult va fi așa în clipa când voi ajunge în slavă și-mi voi vedea atunci, împreună cu El, întreaga viață! Atunci Îl voi cunoaște și Îl voi vedea pe El și voi urmări cu privirea toate căile Sale în plinătatea luminii care acum, în măsura în care o am, arată deosebirea infinită dintre mine și El. Și, desigur, pe măsură ce îmi judec toate căile în prezența Sa, voi fi condus spre adorare și laudă.J. N. Darby
SĂMÂNȚA BUNĂ
18 FEBRUARIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/285
https://www.youtube.com/watch?v=r28fYthpiLQ
https://www.youtube.com/channel/UCvpu4vmeCKoBSAINMA8vXYg
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/samanta-buna/
Iubesc pe Domnul, căci El aude glasul meu, cererile mele. Da, El Și-a plecat urechea spre mine, de aceea-L voi chema în toate zilele mele. Psalmul 116.1,2
Rugăciunea – legătura noastră cu Dumnezeu
Soția mea i-a scris ieri prietenei ei un e-mail și i-a transmis că nu vor mai putea merge a doua zi în oraș la cumpărături. A așteptat ore în șir un răspuns – însă nu a primit nimic. Când a verificat mai exact adresa de e-mail, a constatat că trimisese mesajul, din neglijență, unui cunoscut mai în vârstă. Când ne-am imaginat ce impact a avut asupra lui citirea mesajului, am izbucnit în râs.
Când scriem un e-mail și apăsăm pe „Trimite“, suntem apoi informați că el a fost trimis la adresa dorită. Dar foarte siguri că a și intrat corect în căsuța poștală nu suntem, pentru că el poate fie să ajungă la un destinatar greșit, fie să rămână agățat în filtrul de spam.
Să ne gândim la rugăciune, prin care noi comunicăm cu Dumnezeu. Aici este imposibil să introducem o adresă greșită. Și putem să fim absolut siguri că niciun program instalat greșit sau eventuali viruși nu împiedică legătura noastră cu Dumnezeu. În momentul când Îl chemăm, legătura este stabilită.
E-mailurile pot rămâne zile întregi necitite în căsuța poștală, la rubrica primite. Nu tot așa se întâmplă cu rugăciunile noastre! Dumnezeu le aude imediat și ia cunoștință de orice rugăminte. Cu toate acestea, El nu răspunde întotdeauna imediat rugăciunii noastre. Ascultarea rugăciunii să o lăsăm în seama Lui, în seama acțiunii Sale înțelepte! „Iar a Celui care, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava“ (Efeseni 3.20,21).
Citirea Bibliei: Exod 28.15-30 · Luca 11.29-42
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI
18 FEBRUARIE 2023
coordonatori Bob & Debby Gass
https://fundatiaseer.ro/duceti-pana-la-capat-mantuirea/
DUCETI PANA LA CAPAT MANTUIREA!– Fundația S.E.E.R. România
„Duceţi până la capăt mântuirea voastră… Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.” (Filipeni 2:12-13)
Scriind creștinilor din Filipi, ap. Pavel le spunea și ne spune: „Astfel dar, preaiubiților… duceţi până la capăt mântuirea voastră… Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.” Ai impresia că sună a contradicție, nu-i așa? Dar de fapt este un paradox. Filozoful, scriitorul, criticul și teologul britanic Gilbert Keith Chesterton a descris paradoxul ca fiind „adevărul care stă în cap pentru a atrage atenția.” Cheia înțelegerii paradoxului din versetele citite mai devreme stă în expresia „duceți până la capăt.” Să reținem faptul că Biblia nu ne spune să muncim pentru mântuirea noastră. A munci pentru ceva înseamnă a câștiga lucrul acela, a-l merita, a fi vrednic de el.
Biblia ne învață în mod clar că mântuirea nu este ceva pentru care trebuie să muncim ca s-o câștigăm. Este darul fără plată al harului lui Dumnezeu (vezi Efeseni 2:8-9). Când apostolul Pavel spune „duceți până la capăt mântuirea voastră”, el vorbește despre un exercițiu spiritual. Ce facem noi în timpul unui antrenament fizic? Ne dezvoltăm și ne tonifiem musculatura cu care Dumnezeu ne-a înzestrat deja. A duce la capăt înseamnă a crește și a folosi la maximum ce ți-a fost dat. Ceea ce vrea Pavel să spună aici este că trebuie să ne desăvârșim viața spirituală! Dumnezeu are partea Sa în creșterea noastră spirituală și noi de asemenea avem partea noastră. El ne dă puterea, însă noi trebuie s-o accesăm, să apăsăm întrerupătorul și s-o lăsăm să se reverse în viețile noastre pentru a împlini voia Sa pentru noi.
Cum facem asta, în mod practic? Petrecând timp în rugăciune și citind Cuvântul lui Dumnezeu, în fiecare zi. Modelându-ne și întărindu-ne unii pe alții prin părtășie. Punând în negoț darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu. De fapt, El și-a făcut deja partea; acum depinde de noi s-o facem pe-a noastră!
https://www.youtube.com/watch?v=Bp6zeMybOl0
SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI
de Jean Koechlin
18 FEBRUARIE 2023
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/?
calendar-date=2023-02-18
Psalmii 137 şi 138
Aici începe o penultimă serie de psalmi, cei mai mulţi dintre ei ai lui David. Ei reiau istoria restabilirii finale a lui Israel, de la aservirea printre naţiuni (Psalmul 137), traversând necazul, până la eliberare şi, în Psalmii 145-150, până la lauda universală.
Începutul Psalmului 137 reaminteşte de captivitatea din Babilon. Cum ar fi putut sărmanii deportaţi să cânte la comandă şi să se bucure sub jugul asupritorului? Nu este bucurie pentru ei departe de Ierusalim! Cei care le-au luat totul nu le-au putut şterge din amintire Ierusalimul. Tot aşa şi noi, prieteni credincioşi, ca străini într-o lume vrăjmaşă, nu vom găsi nimic pentru inimile noastre, dar noi posedăm în Hristos o bucurie pe care nimeni nu ne-o poate lua (Ioan 16.22). Să nu uităm nicicând cetatea cerească (v. 5)!
În Psalmul 138, credinciosul, în ciuda înjosirii lui (v. 6), cântă din toată inima şi se închină plecându‑se spre Ierusalim (conf. v. 2 şi 1 Împăraţi 8.47). Tu m-ai ascultat (v. 3), poate spune el apoi, deşi împrejurările în care se află nu s‑au schimbat încă cu nimic. Dumnezeu însă i‑a întărit sufletul. Şi aceasta este puterea care contează pentru cel credincios (Efeseni 3.16)!
Dumnezeu va duce la bun sfârşit totul cu privire la noi (v. 8), dar nu prin nimicirea rasei celor răi (sf. Psalmului 137), ci prin întoarcerea Domnului.
Leave a Reply/Lasa un raspuns!THANK YOU !MULTUMESC!