DOMNUL ESTE APROAPE
30 MARTIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/286
https://www.youtube.com/watch?v=24QsJwgdBgI
https://www.youtube.com/@clickbiblemeditatiizilnice/featured
Și noi am privit gloria Lui, glorie ca a Singurului de la Tatăl, plin de har și de adevăr.
Și Isus creștea în înțelepciune și în statură și în har înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor.
Ioan 1.14; Luca 2.52
Gloriile Domnului Isus sunt trei la număr: cea personală, cea oficială și cea morală. Gloria personală Și-a învăluit-o, cu excepția cazurilor când credința a putut-o descoperi sau când ocazia o cerea. El Și-a acoperit și gloria oficială – n-a umblat prin țară ca Fiul divin din sânul Tatălui, nici ca Fiul lui David, având autoritatea deplină. Astfel de glorii au fost ascunse, pe măsură ce El a trecut prin împrejurările vieții de zi cu zi.
Gloria Lui morală însă n-a putut fi ascunsă. El nu putea fi mai puțin decât perfect în orice lucru – această perfecțiune Îi aparținea, El Însuși fiind perfecțiunea. Ea era prea strălucitoare pentru ochiul omenesc, iar omul a fost supus constant mustrării din partea ei. Însă ea a strălucit, indiferent dacă omul o putea suporta sau nu, și strălucește și acum pe fiecare pagină a celor patru Evanghelii.
S-a spus despre Domnul că umanitatea Sa fost perfect naturală în dezvoltarea ei. Acest lucru este foarte frumos și foarte adevărat, iar Luca 2.52 ni-l certifică. Nu a existat niciun progres nenatural în El – totul a fost o creștere într-o manieră și o rânduială perfectă. Înțelepciunea Sa a ținut pasul cu statura sau cu vârsta Sa. El a fost mai întâi Copil, apoi Bărbat. Mai târziu, ca Bărbat al lui Dumnezeu în lume, El a mărturisit despre lume că lucrările ei sunt rele (Ioan 7.7) și că lumea Îl ura. În astfel de circumstanțe a crescut El în har înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor. Însă, deși a existat progres în El, totuși n-a existat niciun nor, niciun lucru nepotrivit, nicio greșeală – în acest aspect, El S-a deosebit de toți oamenii+
J. G. Bellett
SĂMÂNȚA BUNĂ
30 MARTIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/285
https://www.youtube.com/watch?v=s2aEPkufvW4
https://www.youtube.com/watch?v=n5SyVzB6Bls
Căutați în cartea Domnului și citiți!Isaia 34.16
Cum începem citirea Bibliei
Simon deschide la întâmplare Biblia pe care tocmai o primise în dar. Cartea Ezechiel! Pare a fi captivantă. Reușește să citească un capitol. Dar renunță, pentru că nu înțelege niciun cuvânt.
Martin, prietenul lui, află de problema lui Simon. „Profetul Ezechiel nu este ușor de înțeles, pentru că folosește un limbaj plin de simboluri. Trebuie să cunoști puțin istoria poporului Israel pentru a înțelege ce scrie acest profet. Începe mai bine să citești una dintre cele patru evanghelii. Aceste cărți ale Bibliei sunt mai ușor de înțeles de către un începător. Ele sunt chiar la începutul Noului Testament.“
Martin îi mai spune că este important ca, înainte să înceapă să citească Biblia, să-L roage pe Dumnezeu să îl ajute să înțeleagă ceea ce citește. Simon vrea să urmeze sfatul prietenului său.
Martin îi mai dă câteva detalii despre Biblie: „Cele cinci cărți ale lui Moise prezintă istoria de demult a oamenilor; de exemplu relatează despre Avraam, din care se trage poporul Israel. În Vechiul Testament, poporul Israel este un subiect important. A doua parte a Bibliei, Noul Testament, relatează despre urmașul cel mai important al lui Israel, care este totodată și Fiul lui Dumnezeu: Domnul Isus Hristos. În Noul Testament avem descrise: viața Lui, faptele Lui, moartea Lui, învierea Lui și înălțarea Lui la cer. Tot aici citim și despre răpirea Adunării (Bisericii). Epistolele Noului Testament ne arată cum putem trăi ca și creștini“.
Citirea Bibliei: Ieremia 11.1-23 · Luca 22.14-30
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI
30 MARTIE 2023
coordonatori Bob & Debby Gass
https://fundatiaseer.ro/testul-credintei/
TESTUL CREDINȚEI – Fundația S.E.E.R. România
,,Pentrucă… n-ai cruțat pe fiul tău, pe singurul tău fiu,te voi binecuvânta;”(Geneza 22:16,17)
Dumnezeu nu-ți va cere ce nu ai, ci îți va cere poate vreodată tocmai ceea ce ai vrea atât de mult să păstrezi. De ce? Pentru a vedea dacă există ceva ce prețuiești sau de care depinzi mai mult decât de El.
Avraam a fost pus la încercare mai mult decât oricine din istorie. Însă el a trecut testul – și a fost atât de binecuvântat, cum foarte puțini alți oameni din istorie au fost. Și dacă crezi că și tu poți fi la fel ca Avraam, imaginează-ți că Dumnezeu îți spune: “Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, pe Isaac; du-te în ţara Moria şi adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ţi-l voi spune Eu.” (Geneza 22:2) Îți poți închipui întrebările care ți-ar bombarda mintea? Sentimentele și emoțiile care o vor lua razna? Nu e de mirare că Avraam a fost numit “prietenul lui Dumnezeu” (Iacov 2:23) și “tatăl tuturor celor care cred” (Romani 4:11). Și, după ce a trecut testul, Dumnezeu i-a spus următoarele: “Pentru că ai făcut lucrul acesta şi n-ai cruţat pe fiul tău, pe singurul tău fiu, te voi binecuvânta foarte mult şi-ţi voi înmulţi foarte mult sămânţa, şi anume: ca stelele cerului şi ca nisipul de pe ţărmul mării; şi sămânţa ta va stăpâni cetăţile vrăjmaşilor ei. Toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânţa ta, pentru că ai ascultat de porunca Mea!” (Geneza 22:16-18).
Așadar, dacă vrei să fii binecuvântat, trebuie să treci testul credinței!
https://www.youtube.com/watch?v=MS2abkQVXLw
SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI
de Jean Koechlin
30 MARTIE 2023
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/
Proverbe 31.1‑9
Cine era împăratul Lemuel? Nu‑l mai găsim menţionat în nicio altă parte; tot ce cunoaştem despre acest tânăr prinţ sunt recomandările mamei sale, precum şi faptul că numele lui semnifică: dat lui Dumnezeu. „Ce (să‑ţi spun) fiul promisiunilor mele!, exclamă această femeie evlavioasă. Ca şi Ana cu privire la micul Samuel, şi ea îşi închină copilul Domnului, Celui care are toate drepturile asupra lui. În această calitate, ea s‑a simţit apoi responsabilă de a‑l instrui ca pe un adevărat nazireu. Istoria lui Israel a arătat unde‑l pot târî femeile şi băutura pe un împărat (1 Împăraţi 11; 16.8,9). Lemuel este pus în gardă cu privire la aceste rele ameninţătoare (Eclesiastul 10.17; Osea 4.11). Apoi el primeşte îndemnuri pozitive: să fie susţinătorul tuturor celor dezmoşteniţi, purtătorul de cuvânt al celor muţi! Am putea cota acest rol ca fiind prea modest pentru un împărat. Aceste instrucţiuni însă conţin esenţa slujbei religioase, potrivit cu Iacov 1.27: să se păstreze neîntinat de lume (de zăpăceala ei, de murdăriile ei) şi să se ocupe de cei năpăstuiţi.
Tânărul Lemuel şi‑a amintit cuvânt cu cuvânt de „profeţia cu care mama lui îl învăţa“ (v. 1). Dacă şi voi aţi avut privilegiul de a fi educaţi de o mamă evlavioasă, fiţi atenţi să nu uitaţi niciodată învăţăturile din copilărie (cap. 1.8; 6.20,22)!
Leave a Reply/Lasa un raspuns!THANK YOU !MULTUMESC!