DOMNUL ESTE APROAPE
29 MARTIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/286
https://www.youtube.com/watch?v=gW1YveiRjEI
https://www.youtube.com/@clickbiblemeditatiizilnice/featured
Vă rugăm dar, fraților, pentru venirea Domnului nostru Isus Hristos și strângerea noastră împreună la El. 2 Tesaloniceni 2.1
Îi mulțumim lui Dumnezeu că noi, creștinii, nu trebuie să facem speculații cu privire la viitor. De exemplu, a fixa o dată pentru venirea Domnului este un lucru deopotrivă fantezist și iresponsabil. Mulți au încercat așa ceva și n-au făcut altceva decât să se discrediteze. Cuvântul lui Dumnezeu este singura noastră sursă sigură pentru cunoașterea viitorului. 2 Tesaloniceni 2 ne oferă o ordine inteligibilă a evenimentelor, potrivit cu precunoașterea și cu scopul lui Dumnezeu. Satan a căutat să zdruncine credința și să tulbure pacea credincioșilor din Tesalonic printr-o epistolă ca venind de la Pavel, în care era scris că persecuțiile și necazurile prin care ei treceau erau rezultatul direct al venirii Zilei Domnului, care ar fi fost prezentă atunci.
Dacă Ziua Domnului ar fi venit într-adevăr, atunci acești sfinți ar fi ratat răpirea. Pavel a scris această epistolă pentru a risipi norul înșelăciunii lui Satan și pentru a le oferi o schiță a evenimentelor viitoare. Mai întâi trebuia să aibă loc „venirea Domnului nostru Isus Hristos și strângerea noastră laolaltă la El“ (versetul 1). Apoi, după ce Adunarea avea să fie răpită, urma apostazia celor care mărturisiseră credința în Dumnezeu și în Cuvântul Său (versetul 3). Această apostazie va pregăti calea pentru un al treilea eveniment, care este manifestarea și primirea omului păcatului, „care se împotrivește și se înalță mai presus de tot ce se numește Dumnezeu sau de ce este vrednic de închinare, încât el însuși se așază în templul lui Dumnezeu, prezentându-se pe sine că este Dumnezeu“ (versetul 4).
Ultimul stadiu al creștinătății, după ce ea se va depărta complet de Dumnezeu, va fi acela de a se închina înaintea acestui om al păcatului, aducând astfel asupra ei judecata dreaptă a lui Dumnezeu. Această taină a fărădelegii este deja la lucru, pregătind calea pentru acest «super-om», pe care lumea îl va admira și de care se va minuna. Toată această stare de lucruri va avea însă un sfârșit cumplit și înfricoșător. Aceste evenimente sunt detaliate în Apocalipsa, ultima carte a Bibliei. R. A. Barnett
SĂMÂNȚA BUNĂ
29 MARTIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/285
https://www.youtube.com/watch?v=OQx6CsKEBhs
https://www.youtube.com/watch?v=n5SyVzB6Bls
Cine dintre voi este înțelept și înțelegător? Să-și arate, prin purtarea lui bună, faptele făcute cu blândețea înțelepciunii. Iacov 3.13
Încurajările antrenorului (2)
Atitudinea încurajatoare a antrenorului, despre care am vorbit ieri, face trimitere la încurajările lui Dumnezeu. Optimismul și încurajările vin de la Dumnezeu. Noi, oamenii, facem adesea greșeli, ne împiedicăm și ne oprim din mers. Dacă ne îndreptăm ochii spre oameni, vom gusta amarul eșecului. Psalmistul putea spune: „Îmi ridic ochii spre munți … De unde îmi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine de la Domnul“ (Psalmul 121.1,2). Chiar acum putem face ce a spus psalmistul.
Unii oameni gândesc că, dacă au greșit, trebuie să stea într-un colț plângându-și de milă. Când însă cineva este atent la încurajările Domnului scrise în Sfânta Scriptură și se ocupă cu ele, atunci totul se schimbă. Un astfel de om nu privește la partea negativă a lucrurilor, ci la partea pozitivă; el nu privește la spini, ci la trandafiri; el nu privește la nori, ci la Cel care este mai sus de nori și care a promis celor ce se încred în El că nu-i va părăsi niciodată.
Să ne încredem cu toții în Dumnezeu și în harul care a fost arătat în Fiul Său la cruce! Încurajările lui Dumnezeu ne vor ajuta să mergem mai departe pe calea vieții; ele sunt cel mai bun medicament pentru bunul nostru mers prin viață.
„V-am spus acestea ca să aveți pace în Mine. În lume aveți necaz, dar îndrăzniți: Eu am biruit lumea“ (Ioan 16.33).
Citirea Bibliei: Ieremia 10.1-25 · Luca 22.1-13
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI
29 MARTIE 2023
coordonatori Bob & Debby Gass
https://fundatiaseer.ro/vrei-sa-ai-siguranta-financiara/
VREI SĂ AI SIGURANȚA FINANCIARĂ? – Fundația S.E.E.R. România
,,Cel neprihănit este mlos şi dă ”(Psalmul 37:21)
Dorința ta de a avea siguranță financiară te poate descuraja să dăruiești. De ce? Pentru că fiecare bănuț pe care îl oferi te face să crezi că nu va mai contribui la protecția ta. Dar tocmai opusul este adevărat. Sentimentul nostru de libertate și siguranță crește când dăruim, deoarece dărnicia este o declarație a faptului că siguranța noastră financiară vine de altundeva, nu de la bancă sau din propria noastră vrednicie de a câștiga bani. Dărnicia este un act de încredere în Dumnezeu și este singura prin care putem învinge nesiguranța financiară. Gândește-te la toate lucrurile din viață asupra cărora exercităm un mic control, sau niciun control: boală, accidente, pierderea locului de muncă, situația economică… Nu e de mirare că ne simțim nesiguri!
Biblia spune: „Unul, care dă cu mâna largă, ajunge mai bogat; şi altul, care economiseşte prea mult, nu face decât să sărăcească.” (Proverbele 11:24) Pentru un om cu gândirea rațională pare un paradox, dar pentru oamenii care fac parte din Împărăția lui Dumnezeu pare perfect normal. Apostolul Pavel a lăsat scris: „cine seamănă puţin, puţin va secera; iar cine seamănă mult, mult va secera. Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci „pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte Dumnezeu.” Şi Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiţi în orice faptă bună.” (2 Corinteni 9:6-8)
În mâna ta, un leu nu valorează decât… un leu! Dar când îl semeni în Împărăția lui Dumnezeu, el poate da naștere unei recolte bogate, de care poți beneficia atunci când ai o nevoie. Dărnicia este cu adevărat cheia siguranței financiare!
https://www.youtube.com/watch?v=D03-sMD_ew4
SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI
de Jean Koechlin
29 MARTIE 2023
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/
Proverbe 30.15‑33
Agur a observat şi a regrupat, pentru instruirea noastră, pe de o parte lucrurile periculoase sau odioase, iar pe de altă parte pe cele înţelepte sau frumoase. Pofta ochilor şi cea a cărnii cer şi una şi alta să fie satisfăcute:Dă, dă! Amândouă au aceeaşi mamă nesătulă: lipitoarea, adică această sete de bucurie lipită de fiecare om pentru a‑i devora viaţa (v. 15, 16). La aceste pofte se adaugă mândria (1 Ioan 2.16); ea se manifestă în mai multe feluri, însă versetul 17, care trebuie privit cu maximă seriozitate de către toţi tinerii, pune în special accentul pe dispreţul faţă de autorităţi şi pe spiritul de independenţă. În paralel cu aceste principii ale lumii, versetele 18 şi 19 prezintă căile tainice ale lui Dumnezeu în judecată şi în dragoste.
Versetele 21‑23 enumeră patru lucruri detestabile, deoarece răstoarnă ordinea stabilită de Dumnezeu. Apoi ne învaţă că înţelepciunea merge la pas cu conştientizarea propriei slăbiciuni, cu chibzuinţa, cu încrederea, cu comuniunea, cu simţământul nimicniciei (v. 24‑28), în timp ce frumuseţea este legată de umblare (v. 29‑31). Câte lecţii învăţăm de la un om care se declară prost, dar pe care smerenia îl aşază cu siguranţă în rândul celor pe care Dumnezeu îi socoteşte înţelepţi! (1 Corinteni 1.26‑29; 2.12,13; 8.2).
Leave a Reply/Lasa un raspuns!THANK YOU !MULTUMESC!