DOMNUL ESTE APROAPE
7 FEBRUARIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/286
https://www.youtube.com/watch?v=h0qWeSpgFd0
https://www.youtube.com/@clickbiblemeditatiizilnice/featured
Barnaba își propunea să-l ia cu ei și pe Ioan, numit Marcu; dar Pavel considera că nu este bine să-l ia cu ei pe acela care îi părăsise din Pamfilia și nu mersese cu ei în lucrare. A apărut deci o astfel de neînțelegere între ei, încât s-au despărțit unul de altul; și Barnaba, luând cu sine pe Marcu, a plecat cu corabia spre Cipru.
Fapte 15.37-39
Ioan Marcu (4)
Vedem aici o întâmplare care ne întristează pe toți. Diavolul nu poate face nimic împotriva faptului că suntem „mădulare ale Trupului“ (1 Corinteni 12.12), însă, dacă îl lăsăm, el ne poate diviza într-un fel practic, în detrimentul mărturiei (Efeseni 4.27).
Dorința lui Pavel de a-i vizita pe frați a fost primită cu bucurie de Barnaba, însă, așa cum se întâmplă adesea, o chestiune secundară a căpătat prea multă importanță. Poate că o afecțiune familială l-a făcut pe Barnaba să creadă că ar fi un ajutor pentru Marcu, vărul său, ca el să meargă din nou împreună cu ei. Pavel a fost mai înțelept și și-a dat seama că vizita avea scopul de a-i întări pe frați, iar unul care îi părăsise în lucrare nu putea contribui la așa ceva.
Aceste versete ne arată luciditatea argumentului lui Pavel, însă Barnaba i s-a împotrivit și n-au mai putut continua în unitate. El a forțat lucrurile luându-l pe Marcu și plecând înapoi în Cipru; de aici încolo nu mai citim despre Barnaba în Fapte. Prin contrast, Duhul Sfânt i-a condus pe Pavel și pe Sila să meargă acolo unde prima călătorie misionară a lui Pavel adusese rod prin formarea de adunări. Ei au fost încredințați de frați în mâna harului lui Dumnezeu (versetul 40). Dovada că Duhul i-a călăuzit a fost că El i-a condus mai departe decât se așteptau și au putut duce evanghelia în Europa (Fapte 16.6-10).
Falimentul său, atunci când s-a despărțit de Pavel și de Barnaba, și-a adus rodul amar prin faptul că a condus și la separarea acestora doi. Ce a simțit Marcu din toate acestea? Să ne ferim întotdeauna de cuvinte și de fapte care pot cauza diviziune între frații noștri (Proverbe 6.16-19)! S. Attwood
SĂMÂNȚA BUNĂ
7 FEBRUARIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/285
https://www.youtube.com/watch?v=XWv1xJYfrms
https://www.youtube.com/channel/UCvpu4vmeCKoBSAINMA8vXYg
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/samanta-buna/
Dumnezeu, Mântuitorul nostru, … dorește ca toți oamenii să fie mântuiți și să vină la cunoștință de adevăr.
1 Timotei 2.3,4
Creștin numai pe hârtie?
În timpul unei conversații într-un taxi în timpul concediului în Turcia, șoferul îmi spune: „Eu sunt musulman, dar numai pe hârtie“. Poate dorea să-mi dea de înțeles că el nu este un fanatic. Și este bine. Dar este oare de dorit să am o credință cu o atât de mică valoare pentru mine, încât ea să fie numai pe hârtie?
La rândul meu îi spun: „Și eu am fost mulți ani creștin, tot așa, numai pe hârtie. Dar de treizeci de ani sunt un creștin adevărat. Acum cred, prin harul lui Dumnezeu, că Isus Hristos este Salvatorul și Domnul meu. El a murit pe cruce pentru păcatele mele. Niciun om nu se poate salva singur. Avem nevoie de Isus Hristos ca Salvator al nostru. Când am fost creștin numai pe hârtie, eram pierdut ca oricare altul. Omul are nevoie de iertarea păcatelor sale, de harul lui Dumnezeu venit prin Isus Hristos pentru a da tuturor oamenilor mântuire. De când cred din toată inima în El, știu că El este Locțiitorul meu înaintea Dumnezeului Sfânt. Pedeapsa care trebuia să mă lovească pe mine din cauza păcatelor mele a fost purtată de Isus Hristos pe cruce. Acum am o relație personală cu Isus Hristos și cu Dumnezeu Tatăl. Aceasta este cu totul altceva decât a fi creștin «pe hârtie» sau decât a fi membru al unei comunități religioase“.
Taximetristul m-a ascultat atent și a primit cu bucurie câteva pliante pe care i le-am oferit.
Citirea Bibliei: Exod 22.1-31 · Luca 9.1-9
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI
7 FEBRUARIE 2023
coordonatori Bob & Debby Gass
https://fundatiaseer.ro/pazeste-ti-mintea-2/
PĂZEȘTE-ȚI MINTEA! (2)-Fundația S.E.E.R. România
„Noi însă avem gândul lui Hristos.” (1 Corinteni 2:16)
Există o gândire firească și una duhovnicească. Pentru a avea o viață de biruință, trebuie să dezvolți o gândire duhovnicească. Biblia spune: „omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu… şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte… Noi însă avem gândul lui Hristos.” (1 Corinteni 2:14, 16). Când îți programezi viața în acord cu Scriptura, Cuvântul lui Dumnezeu și când te supui conștient pentru a face voia Sa în fiecare zi, El va sădi gândurile Sale în mintea ta. Ce beneficiu! De exemplu, cineva te critică și sentimentele tale sunt rănite. În acel moment, Domnul îți vorbește și îți spune: „Da, ai sentimentele rănite, dar în parte e vorba doar de orgoliu șifonat, și asta se poate repara. Eu te iubesc în ciuda întregului tău bagaj. Viața ta împreună cu Mine nu e în pericol. Persoana care te-a criticat poate vedea un defect. Oricum însă, nimeni nu crede că ești perfect, și e mai bine că nu trebuie să te prefaci. Ai ocazia să crești. Folosește-o!” Chiar dacă în acest mod de gândire există elemente ale durerii, în loc să te paralizeze, ele îți vor da energie, îți vor oferi un fundament și vei înțelege că dacă gândirea ta este centrată pe ele, din ele vor decurge sentimentele și acțiunile potrivite. Așa că, începe să trăiești după această promisiune: „Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.” (Isaia 26:3). În loc să te concentrezi asupra criticilor tăi, îți vei îndrepta atenția spre Dumnezeu, spre creșterea ta spirituală și spre ceea ce poți învăța din fiecare experiență. Așadar, dezvoltă-ți gândirea duhovnicească!
https://www.youtube.com/watch?v=bGMAPQenU3U
SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI
de Jean Koechlin
7 FEBRUARIE 2023
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/?calendar-date=2023-02-07
Psalmul 119.161‑176
Credinciosul, persecutat fără motiv de cei mari, are frică, însă nu de aceştia, ci de Cuvânt, temându‑se ca nu cumva să‑i fie neascultător (v. 161). Şi totuşi, Cuvântul este bucuria lui (v. 162). Cuvântul Dumnezeului nostru să fie şi pentru inimile noastre o comoară! Bogăţii inepuizabile sunt ascunse în el, dar le descoperă numai acela care face din acest Cuvânt regula vieţii sale.
Începând prin a primi, vom putea apoi să aducem: versetul 171 ne aminteşte că lauda este rodul unei inimi instruite de rânduielile divine. Bine hrăniţi de acestea, vom şti apoi să‑I vorbim Domnului, să‑L adorăm cu pricepere, dar şi să vorbim cu putere, în jurul nostru, despre tot ce va face subiectul meditaţiilor noastre (v. 172; comp. cu Efeseni 5.11).
Cele din urmă versete ale psalmului sunt totodată şi cele care‑i fac rezumatul, permiţându‑ne acum să desprindem gândul său central. Israel va fi adus, prin necaz, la a‑şi recunoaşte rătăcirea (v. 176). În întristare, el va fi învăţat să iubească legea Domnului (v. 163, 167, 174), să i se supună (v. 165‑167), să urască răul (v. 163) şi, de asemeni, să nu aştepte mântuirea decât de la Dumnezeu (v. 166). Înainte să intervină eliberarea finală (v. 174), în el va fi fost deja produsă restabilirea lăuntrică, fapt ce Îi va permite lui Dumnezeu să acţioneze în favoarea alor Săi şi să‑i introducă în binecuvântarea Împărăţiei.
Leave a Reply/Lasa un raspuns!THANK YOU !MULTUMESC!