DOMNUL ESTE APROAPE
1 FEBRUARIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/286
https://www.youtube.com/channel/UCvpu4vmeCKoBSAINMA8vXYg
Și Domnul a vorbit lui Moise, zicând: „Vorbește fiilor lui Israel și spune-le: Fie bărbat, fie femeie, când va face o promisiune specială de nazireu, ca să se consacre pentru Domnul, el să se despartă de vin și de băutură tare, … briciul să nu treacă pe capul lui, … să nu se apropie de un trup mort … În toate zilele despărțirii lui este sfânt pentru Domnul“. Numeri 6.1-8
Întrebarea pentru noi este aceasta: «Dorim cu adevărat să devenim nazirei? Tânjim noi după o separare deplină pentru Dumnezeu, în trup, suflet și duh?». Dacă este așa, trebuie să ne separăm de toate acele lucruri în care doar firea își găsește plăcerea! Acesta este punctul în jurul căruia se învârte toată discuția. În mod sigur, întrebarea nu este dacă «trebuie să devenim călugări», ci dacă «vrem să devenim nazirei». Nu ar trebui oare ca dorința inimii noastre să fie aceea de a ne separa, împreună cu Domnul nostru Isus Hristos, de tot ceea ce înseamnă bucurie pământească – de a ne separa, pentru Dumnezeu, de toate acele lucruri care, deși nu sunt păcătoase în ele însele, totuși tind să ne împiedice de la deplina consacrare a inimii, care este adevăratul secret al nazireatului spiritual? Nu este cititorul creștin conștient că există foarte multe lucruri de felul acesta în viață? Nu este el conștient că există nenumărate lucruri care distrag atenția și slăbesc duhul? Totuși, când aceste lucruri sunt măsurate cu standardul obișnuit al moralității, ele nu sunt considerate ca fiind rele.
Însă trebuie să ne reamintim că nazireii lui Dumnezeu nu măsoară lucrurile cu astfel de standarde. Moralitatea lor nu este deloc una obișnuită. Ei privesc lucrurile dintr-un punct de vedere ceresc și, prin urmare, nu își pot permite să socotească drept nevinovat vreun lucru care tinde, în vreun fel, să interfereze cu acel ton înalt al consacrării pentru Dumnezeu, după care sufletele lor năzuiesc cu ardoare.
Fie ca și noi să avem harul de a cântări aceste lucruri în prezența lui Dumnezeu și de a veghea împotriva oricărei influențe care întinează! Fiecare trebuie să detecteze ceea ce în cazul lui se dovedește a fi „vin sau băutură tare“. Acesta poate fi un lucru foarte mic; dar putem fi siguri că un lucru care întrerupe legătura sufletului cu Dumnezeu și care ne răpește acea intimitate sfântă, care ne-a fost dăruită pentru a o savura, nu poate fi numit «lucru mic». C. H. Mackintosh
SĂMÂNȚA BUNĂ
1FEBRUARIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/285
https://www.youtube.com/channel/UCvpu4vmeCKoBSAINMA8vXYg
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/samanta-buna/
Dacă cineva este ascultător al Cuvântului, și nu împlinitor, seamănă cu un om care își privește fața firească într-o oglindă … și uită îndată cum era. Iacov 1.23,24
Nu-și recunoscuseră chipul în fotografie
În timpul Primului Război Mondial, comandantul unei trupe de apărare în Noua Guinee a întâlnit acolo un trib care până atunci nu fusese în contact cu albii. Când a făcut el câteva fotografii de grup cu ei și apoi li le-a arătat, a constatat că fiecare îi recunoștea în fotografie pe toți ceilalți, numai pe sine nu. Acești oameni, care nu se priviseră niciodată într-o oglindă, nu voiau să creadă în ruptul capului că ei arătau ca în fotografie.
Tot așa stau lucrurile din punct de vedere spiritual. Oamenii știu foarte bine cum arată alții, dar pe ei nu se cunosc. Dar cum arată ei? Dacă privim în oglinda Cuvântului lui Dumnezeu, vom găsi următoarea descriere: „Nu este niciun om drept, nici unul măcar … Nu este niciunul care să facă binele, nici unul măcar“ (Romani 3.10,12). Ce facem când citim aceste cuvinte? Scriem sub acest tablou schițat de Dumnezeu numele nostru și recunoaștem: Da, acesta sunt eu? Sau facem ca și acei oameni din Noua Guinee care îi recunoșteau pe toți ceilalți, dar nu pe ei înșiși?
Să-L rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să înțelegem acest adevăr și să recunoaștem că versetele de mai sus ni se potrivesc fiecăruia în parte. Această autorecunoaștere este primul pas spre pocăință și mântuire. În Biblie aflăm cine este Dumnezeu și care sunt planurile Sale pentru omenire. Ea ne prezintă atât felul în care oamenii s-au îndepărtat de Dumnezeu prin păcat, cât și felul în care Dumnezeu a decis să refacă relația noastră cu El prin jertfa Fiului Său, pe cruce.
Citirea Bibliei: Exod 18.1-12 · Luca 8.1-8
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI
1 FEBRUARIE 2023
coordonatori Bob & Debby Gass
https://fundatiaseer.ro/siguranta-in-rugaciune/
SIGURANȚĂ ÎN RUGĂCIUNE!-Fundația S.E.E.R. România
„Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.” (1 Ioan 5:14)
Un autor a scris următoarele: „Tatăl meu era un om foarte ocupat. Ca să-l prinzi la telefon când era la serviciu, trebuia să suni prin centrală dacă nu-i știai numărul de telefon personal. L-a dat doar câtorva parteneri de afaceri, și desigur toți copiii lui îl aveau. Noi știam că, indiferent cât era de ocupat, puteam să-l sunăm oricând pe linia directă. Și eu fac același lucru. Copiii mei îmi cunosc numărul și mă pot suna oricând pentru orice. Și încă ceva. Nicio voce nu este mai dulce decât vocea copiilor mei! Când vreunul dintre ei îmi spune: „Bună, tati!”, nu mai contează ce fac, las totul pentru că ei sunt o prioritate absolută. Acum, multiplică lucrul acesta exponențial – și ascultă-mă. Nicio voce nu este mai dulce pentru Dumnezeu decât aceea care spune: „Dragă Tată…” Nimic din ce se petrece în cosmos nu L-ar putea împiedica să-Și îndrepte întreaga atenție spre conversația cu tine, sau spre cererea ta!” Asta înseamnă că atunci când Dumnezeu este Tatăl tău, tu poți suna acasă oricând. El nu Se află niciodată mai departe decât la o rugăciune distanță! Domnul Isus a spus: „Cereţi, şi vi se va da… Cine este omul acela dintre voi, care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră? Sau, dacă-i cere un peşte, să-i dea un şarpe? Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!” (Matei 7:7, 9-11). Să știi că poți vorbi cu Dumnezeu fără să te milogești și fără să te ploconești, pentru că: „îndrăzneala pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi dacă ştim că ne ascultă, orice i-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut.” (1 Ioan 5:14-15). Așadar, oricare ar fi lucrul sau păcatul care îți răpește încrederea în rugăciune, rezolvă-l astăzi!
https://www.youtube.com/watch?v=MgqnieaNXzg
SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI
de Jean Koechlin
1 FEBRUARIE 2023
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/?calendar-date=2023-02-01
Psalmul 119.17‑40
De fiecare dată când ne deschidem Biblia, să‑I cerem mai întâi Domnului să ne deschidă ochii, pentru a putea discerne în Scripturi lucrurile Sale minunate (v. 18). În acelaşi timp însă, să‑I cerem să ne abată privirile de la deşertăciune (v. 37)şi cât de multe lucruri acoperă acest cuvânt! Pentru că este cu neputinţă să‑ţi găseşti plăcerea în acelaşi timp şi în Cuvânt şi în lucrurile acestei lumi, de exemplu, dragostea pentru bogăţii (v. 36; citiţi Luca 16.13). Un alt obstacol care prea adesea ne închide Scripturile este o conştiinţă rea. Şi cum ne‑ar putea bucura ceva care ne mustră? Trebuie mai întâi să ne mărturisim vina sau starea. Ți-am istorisit căile mele spune psalmistul. Şi abia după aceea el poate adăuga: învaţă‑mă (v. 26, 33; Psalmul 32.5,8), fă-mă să înţeleg (v. 27), dă-mi pricepere (v. 34) toate rugăciuni plăcute Domnului. Mărturiile Lui sunt sfătuitorii mei (v. 24). Din nou trebuie să mă las sfătuit de acestea!
De remarcat, de asemenea, evoluţia din versetele 30, 32 şi 35. Credinciosul a ales calea credincioşiei; şi‑a propus să alerge pe ea, iar pentru aceasta Îi cere lui Dumnezeu să‑i lărgească nu calea, ci inima, astfel încât Obiectul afecţiunilor sale să‑l atragă cu mai multă putere (Filipeni 3.14); în sfârşit, el contează pe Dumnezeu pentru umblarea pe această cale.
Leave a Reply/Lasa un raspuns!THANK YOU !MULTUMESC!