DOMNUL ESTE APROAPE
30 IANUARIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/286
https://www.youtube.com/watch?v=GLUo-i9tEyQ
https://www.youtube.com/channel/UCvpu4vmeCKoBSAINMA8vXYg
https://clickbible.org/calendarul-domnul-este-aproape-gbv/
Domnul este aproape de cei cu inima zdrobită și-i salvează pe cei cu duhul mâhnit.
Psalmul 34.18
Cetatea Nain se afla cam la patruzeci de kilometri distanță de Capernaum. În Luca 7.11-17 vedem că Domnul Isus, aflat în apropierea acestei cetăți, era însoțit de o mare mulțime. Din cetate a ieșit o altă mulțime – o procesiune funerară. Un tânăr era dus la groapă, singurul fiu al unei văduve, care era copleșită de durere.
Vedem nu doar două mulțimi în această întâmplare, ci și doi fii. Unul este singurul fiu al văduvei răpuse de durere, iar celălalt este singurul Fiu al lui Dumnezeu. Un fiu era mort, iar celălalt Fiu era Învierea și Viața. Vedem de asemenea doi suferitori: văduva care îndura propria suferință și durere, și Domnul Isus, Omul durerilor, obișnuit cu suferința (Isaia 53.3,4). Lui I S-a făcut milă de biata femeie. Ea era înconjurată de mulți oameni, însă niciunul nu-i putea alina durerea. Domnul Însuși avea în curând să fie părăsit de toți oamenii la cruce și să rămână singur.
Existau acolo și doi vrăjmași: moartea și cel care are puterea morții. Domnul Isus a biruit moartea, ultimul vrăjmaș care ne separă de trupurile noastre și care separă sufletul de Dumnezeu, în cazul celor care nu-L cunosc pe Domnul Isus ca Mântuitor. Dar, așa cum Domnul Isus a biruit moartea înviindu-l pe fiul văduvei rostind câteva cuvinte, El l-a biruit și l-a anulat pe cel care are puterea morții, prin faptul că a intrat în moarte pentru noi (Evrei 2.14). Domnul Isus, Biruitorul, ne spune astăzi: „Eu sunt Cel dintâi și Cel din urmă, Cel viu; și am fost mort și, iată, sunt viu în vecii vecilor; și Eu am cheile morții și ale Locuinței morților“ (Apocalipsa 1.17,18).
T. Hadley, Sr.
SĂMÂNȚA BUNĂ
30 IANUARIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/285
https://www.youtube.com/watch?v=wo6vvn_Q2CI
https://www.youtube.com/channel/UCvpu4vmeCKoBSAINMA8vXYg
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/samanta-buna/
Cine își ascunde fărădelegile nu prosperă, dar cine le mărturisește și se lasă de ele capătă îndurare.Proverbe 28.13
Dați drumul coșului!
În timpul unei ierni severe din secolul al XIX-lea, Lacul Neuchâtel din Elveția a înghețat. O femeie, care avea ceva de cumpărat pe cealaltă parte a lacului, a vrut să profite de ocazie și a pornit într-acolo pe gheață. Când a ajuns aproape pe cealaltă parte, a auzit deodată un zgomot. Înainte să-și dea bine seama, gheața de sub picioarele ei a cedat și a început să se scufunde. A putut totuși să se țină de marginea gheții și să strige după ajutor.
Câțiva săteni au venit în grabă. Unul dintre ei a împins o scară lungă pe gheață și astfel a ajuns la femeie. A apucat-o de mână și a încercat să o tragă pe scară, dar omul a simțit o oarecare rezistență între femeie și scară. Atunci a observat coșul femeii pe care încă îl ținea pe braț.
„Dați drumul coșului!“, a strigat omul și i l-a smuls femeii aruncându-l deoparte. „Nu!“, a țipat ea. „Coșul meu, coșul meu! În el este pălăria mea de duminică!“ — „Ce-mi pasă de pălăria de duminică? Aici este vorba despre viața dumneavoastră!“
Există și în viața noastră o astfel de „pălărie“ la care nu vrem să renunțăm? Ce ne împiedică să fim salvați: păcate ascunse, prieteni răi, obiceiuri rele, legături rele? Să le dăm drumul! Este vorba sau despre viața veșnică, sau despre pierzarea veșnică. Să apucăm mâna Mântuitorului Isus Hristos! El ne va duce în siguranță la destinația cerească.
„Să dăm la o parte orice greutate și păcatul care ne înfășoară așa de ușor“ (Evrei 12.1).
Citirea Bibliei: Exod 16.31-17.7 · Luca 7.24-35
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI
30 IANUARIE 2023
coordonatori Bob & Debby Gass
https://fundatiaseer.ro/competenta-nu-anuleaza-nesiguranta/
COMPETENȚA NU ANULEAZĂ NESIGURANȚA! – Fundația S.E.E.R. România
„Din ziua aceea, Saul a privit cu ochi răi pe David.” (1 Samuel 18:9)
Unul dintre cele mai puternice teste pentru un lider este felul în care reacționează la succesul altcuiva. Tu ce faci? Te bucuri sau îl urăști în taină? Ai impresia că binecuvântarea lui s-a produs cumva pe spinarea ta?
Împăratul Saul l-a trimis pe David să lupte cu Goliat, dar când acesta a biruit și israeliții au început să-i cânte laude lui David, Saul n-a putut suporta lucrul acesta: „Din ziua aceea Saul a privit cu ochi răi pe David.” Liderii cărora le lipsește încrederea sunt un pericol pentru ei înșiși, pentru cei care vin după ei și pentru grupul pe care îl conduc. Lucrul acesta are legătură cu faptul că șefia nu camuflează slăbiciunile, ci le afișează. Bagajul negativ pe care îl porți cu tine devine mai greu când încerci să-i conduci pe alții.
Liderii nesiguri au în general patru trăsături comune:
1) Ei nu le oferă altora siguranță. Pentru a fi un lider bun, trebuie să-i faci pe cei care te urmează să se simtă bine cu privire la ei înșiși. Trebuie să-i onorezi, să-i răsplătești, să-i promovezi!
2) Ei cer mai mult decât oferă. Liderii nesiguri se află într-o căutare continuă a validării, a recunoașterii și a dragostei. Și din această cauză, scopul lor principal este să obțină siguranță personală, nu s-o insufle altora!
3) Își îngrădesc oamenii cei mai buni. Liderii nesiguri nu-i văd pe cei mai buni oameni ca pe colegii lor de muncă, ci îi văd ca pe niște rivali care s-ar putea ridica din rândurile grupului și le-ar putea amenința funcția! Astfel de lideri găsesc, de obicei, modalități pentru a primi ei creditul pentru munca ce a fost făcută de alții.
4) Își compromit organizația sau firma. Când adepții liderului sunt subminați și nu sunt recunoscuți, ei ajung să fie demoralizați și în cele din urmă încetează să mai lucreze la potențialul lor maxim. Când se întâmplă astfel, întreaga organizație are de suferit.
Dacă ești un lider, analizează-te astăzi; vezi dacă te regăsești în vreuna din aceste ipostaze, și fă pași în direcția schimbării!
https://www.youtube.com/watch?v=Mn0lDk5m2mM
SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI
de Jean Koechlin
30 IANUARIE 2023
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/?calendar-date=2023-01-30
Psalmul 118.15‑29
Acest psalm ocupă un loc important între profeţiile cu privire la Domnul. Versetul 22, citat în evanghelii şi în 1 Petru 2.7, anunţă deopotrivă respingerea lui Isus şi ce loc Îi revine după aceasta. Ce bine ar fi ca ceea ce Dumnezeu a vrut să facă prin şi pentru Hristos să fie întotdeauna minunat în ochii noştri (v. 23)! Versetele 25 şi 26 ne amintesc de intrarea lui Mesia în Ierusalim şi de strigătele aruncate de mulţime:Doamne, mântuieşte, Te rog! (Osana în ebraică). Binecuvântat fie Cel care vine în Numele Domnului (Matei 21.9). Fără voia Lui, cei din poporul iudeu L‑au invocat şi L‑au cinstit în acea zi, aşa cum anunţaseră Scripturile. Şi Scripturile ar trebui să deschidă astăzi ochii acestui popor. Totuşi, vine clipa când această profeţie se va împlini cu adevărat. Mesia triumfător va fi atunci primit şi aclamat de rămăşiţa credincioasă.
La iudei, acest psalm făcea parte din ritualul de Paşti. Să fi fost oare acesta imnul cântat de Domnul împreună cu ucenicii, după cină? (Marcu 14.26). Dacă ar fi fost aşa, cu ce sentimente să fi rostit El într‑un astfel de moment versetele 6, 21, 22 şi sfârşitul versetului 27: Legaţi jertfa până la coarnele altarului
Psalmul se încheie în acelaşi fel cum a început: celebrând bunătatea neschimbată a Domnului (v. 1, 29).
Leave a Reply/Lasa un raspuns!THANK YOU !MULTUMESC!