DOMNUL ESTE APROAPE
29 IANUARIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/286
https://www.youtube.com/watch?v=Ae-g7i_1MyA
https://www.youtube.com/channel/UCvpu4vmeCKoBSAINMA8vXYg
https://clickbible.org/calendarul-domnul-este-aproape-gbv/
Isus umbla prin Galileea, pentru că nu voia să umble prin Iudeea, pentru că iudeii căutau să-L omoare. Și Corturile, sărbătoarea iudeilor, era aproape. Ioan 7.1,2
Sărbătoarea Corturilor constituie o introducere potrivită pentru adevărurile importante prezentate în acest capitol. Menționarea ei ridică întrebarea: De ce nu s-a împlinit încă această sărbătoare? Răspunsul este limpede: Domnul Isus, singurul care putea introduce binecuvântarea simbolizată de ea, a fost respins de Israel și de lume. În decursul capitolului, această respingere a lui Hristos, de către fiecare clasă de oameni, devine tot mai clară și mai bine conturată. Frații Lui nu credeau în El (versetul 5); poporul Îl acuza că are demon (versetul 20); iudeii se mirau de El și căutau să-L prindă (versetele 15, 25 și 30); iar conducătorii poporului au trimis oameni să-L prindă (versetul 32). Am văzut deja, în Ioan 6, că fiecare prezentare a unui nou adevăr conducea la poticnirea celor care Îl urmau. Poporul Îl lepădase (Ioan 6.36); apoi El este lepădat de cercul mai restrâns, cel al iudeilor (Ioan 6.41,42); în cercul și mai restrâns, cel al ucenicilor, au fost dintre aceia care n-au mai umblat împreună cu El (Ioan 6.61-66); și, chiar în mijlocul celor doisprezece, se afla unul care era un diavol (Ioan 6.70,71).
Astfel, cu cât adevărurile prezentate de Domnul erau mai înalte, cu atât era mai lepădat de către lume, cu atât cei care Îl urmau erau mai puțini și cu atât era mai singur pe drumul Său, încât, în cele din urmă, citim: „Și fiecare a mers acasă la el. Dar Isus a mers la Muntele Măslinilor“ (Ioan 7.53–8.1).
Cum s-a întâmplat atunci, așa se întâmplă și astăzi – cu cât adevărurile sunt mai adânci și cu cât nevoia de spiritualitate pentru a le înțelege este mai mare, cu atât vor fi mai puțini care să le prețuiască și să umble în lumina lor. Învățătura Duhului nu lasă niciun loc cărnii, iar calea lui Hristos este una îngustă. H. Smith
SĂMÂNȚA BUNĂ
29 IANUARIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/285
https://www.youtube.com/watch?v=4njYfIPtLW4
https://www.youtube.com/channel/UCvpu4vmeCKoBSAINMA8vXYg
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/samanta-buna/
Dumnezeu a uns cu Duh Sfânt și cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcând bine și vindecând pe toți cei care erau înrobiți puterii diavolului; căci Dumnezeu era cu El.
Fapte 10.38
Mâinile Mântuitorului nostru
Când Domnul Isus a trăit aici, pe pământ, mâinile Sale au fost neobosite, lucrând mereu.
Mâinile Domnului Isus
au vindecat bolnavi: „Lui Isus I S-a făcut milă de el, a întins mâna, S-a atins de el și i-a zis: «Da, voiesc. Fii curățit!»“ (Marcu 1.41).
au readus la viață morți: „Și, apucând mâna copilei, i-a zis: «Talita cumi», care în traducere înseamnă: «Fetițo, scoală-te, îți zic!»“ (Marcu 5.41).
au binecuvântat copii: „Apoi i-a luat în brațe [pe copii] și, punându-Și mâinile peste ei, i-a binecuvântat“ (Marcu 10.16).
au fost prinse în cuie pe cruce: „Mi-au străpuns mâinile și picioarele“ (Psalmul 22.16); „L-au răstignit acolo“ (Luca 23.33).
au demonstrat ucenicilor Săi că El a înviat: „Uitați-vă la mâinile și la picioarele Mele, că Eu sunt“ (Luca 24.39).
au binecuvântat pe ucenicii Săi înainte de înălțarea Sa la cer: „Ridicându-Și mâinile, i-a binecuvântat“ (Luca 24.50).
Citirea Bibliei: Exod 16.13-30 · Luca 7.18-23
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI
29 IANUARIE 2023
coordonatori Bob & Debby Gass
https://fundatiaseer.ro/nu-te-lasa-inrobit-de-pacat/
NU TE LĂSA ÎNROBIT DE PĂCAT!-Fundația S.E.E.R. România
„Sunteţi robii aceluia de care ascultaţi…” (Romani 6:16).
Te-ai gândit că acest verset ar putea face referire la persoanele care ajung să fie înrobite fără să fie vina lor – copii vânduți pentru relații ilicite și imigranți vânduți ca să muncească forțat? Dar nu despre felul acesta de robie vorbește apostolul Pavel când scrie: „Sunteţi robii aceluia de care ascultaţi.” Aici este vorba despre păcat. Când vorbește despre păcat, Biblia trage o linie de demarcație și ne poruncește spre binele nostru să nu trecem de ea. De ce? Pentru că dacă o treci o dată, va fi mai ușor s-o treci din nou. Fie că drogul pe care îl alegi este alcoolul, substanțele ilegale obținute pe sub mână, pornografia, jocurile de noroc sau mâncatul excesiv, începi prin a crede că tu ești stăpânul, și sfârșești prin a înțelege că de fapt ești sclavul! Una dintre cele mai mari minciuni pe care ne-o spunem este aceasta: „Mă pot opri oricând doresc!” Fiul risipitor a fost iertat și restaurat, dar totuși el și-a pierdut moștenirea. Spiritual vorbind, tu îți poți pierde încrederea în Dumnezeu. La nivel personal, îți poți pierde simțul valorii de sine. La nivel public, îți poți pierde respectul și influența asupra celorlalți. Și dacă nu ești atent, chiar și lucrurile „bune” te pot face să suferi. O etică puternică a muncii te poate duce la neglijarea familiei și la pierderea relației de căsătorie. Faptul de a pierde vremea în fața televizorului îți poate bloca creșterea spirituală. Chiar grija și atenția (calități bune în sine) acordate însă în mod excesiv te pot împiedica să trăiești prin credință și să împlinești potențialul pe care ți l-a dat Dumnezeu. Când Dumnezeu spune „nu”, El nu este un ucigaș al bucuriei și nu încearcă să-ți facă viața grea; El te ocrotește! Dacă un lucru are potențialul de a te face rob, nu-l face! Și dacă deja ai căzut în capcană, întoarce-te la Dumnezeu – doar El are puterea să te elibereze!
https://www.youtube.com/watch?v=VHY0oV4Eai0
SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI
de Jean Koechlin
29 IANUARIE 2023
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/?calendar-date=2023-01-28
Psalmii 117 şi 118.1‑14
Dacă Domnul este preţios în ochii noştri (Psalmul 116), atunci îi vom invita şi pe alţii să‑L adore împreună cu noi. Astfel va fi şi cu Israel: odinioară atât de gelos pentru privilegiile lui, plin de dispreţ faţă de naţiuni, el însuşi le va pofti la lauda universală (v. 1; Romani 10.19; 15.11).
Bunătatea şi adevărul lui Dumnezeu sunt din nou menţionate împreună (v. 2; vezi Psalmul 108.4; 115.1). Ele sunt dubla manifestare înspre oameni a caracterelor esenţiale ale lui Dumnezeu: iubire şi lumină. Ce subiect inepuizabil de meditaţie conţine aşadar acest scurt şi preţios psalm (care se găseşte dispus chiar la mijlocul Bibliei)!
În Psalmul 118, bunătatea Domnului este cea care constituie tema laudei. Înconjurat şi ameninţat de lumea întreagă, Israel va experimenta că ajutorul omului şi al celor mari este zadarnic (v. 8, 9; Psalmul 108.12); numele Domnului va fi singura lui apărare. Cât despre noi, cele care ne ameninţă, mai presus de orice, sunt poftele sărmanelor noastre inimi (Iacov 1.14). De nenumărate ori am fost aproape să cădem, dar Dumnezeu ne‑a venit în ajutor; ne‑a păzit picioarele de cădere (v. 13; Psalmul 116.8). Omul, prin urmare, nu va putea face nimic nici împotriva noastră (v. 6), nici pentru noi (v. 8), pentru că Domnul este tăria noastră (v. 14).
Leave a Reply/Lasa un raspuns!THANK YOU !MULTUMESC!