DOMNUL ESTE APROAPE
23 IANUARIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/286
https://www.youtube.com/watch?v=hn3ZOx3F2Uo
https://www.youtube.com/channel/UCvpu4vmeCKoBSAINMA8vXYg
Și stăpânul său a văzut că Domnul era cu el și că Domnul făcea să prospere în mâna lui tot ce făcea el. Geneza 39.3
Fiindcă era un om în mâna căruia totul prospera, Iosif a devenit un martor pentru Domnul în casa robiei. Citim că „stăpânul său a văzut că Domnul era cu el“. De asemenea, mărturia sa a fost una a vieții, mai degrabă decât a buzelor. Potifar a fost impresionat mai mult de ceea ce a văzut, decât de ceea ce a auzit. „Stăpânul său a văzut că Domnul era cu el și că Domnul făcea să prospere în mâna lui tot ce făcea el.“ Dacă Iosif s-ar fi plâns încontinuu de soarta lui sau dacă ar fi pomenit de destinul său înalt (vedeți Geneza 37.5-9), n-ar fi fost o mărturie pentru Domnul în casa lui Potifar, căruia nu-i păsa de trecutul lui Iosif și care n-ar fi înțeles nimic din viitorul lui. Însă el a putut vedea și aprecia viața de zi cu zi a lui Iosif și felul în care acesta își împlinea cu sârguință toate îndatoririle.
La fel stau lucrurile și astăzi. Pentru un slujitor creștin ar fi cu totul nepotrivit să se plângă adesea de soarta sa înaintea stăpânului său necredincios și să spună că va veni ziua când el va judeca lumea și chiar pe îngeri. Așa ceva ar fi o curată nebunie și cea mai mare impertinență în ochii stăpânului neconvertit. A vorbi lumii despre scopurile glorioase ale lui Dumnezeu înseamnă să arunci mărgăritare înaintea porcilor. Aceste lucruri sunt imposibil de înțeles de către omul natural. Însă este o mărturie adevărată pentru Domnul ca un slujitor credincios să ducă o viață liniștită, consecventă și fără plângeri, împlinindu-și cu credincioșie îndatoririle zilnice. O astfel de viață poate fi apreciată de stăpânul neconvertit. H. Smith
SĂMÂNȚA BUNĂ
23 IANUARIE 2023
https://gbv-online.org/calendar/285
https://www.youtube.com/watch?v=Y2OHPLdWX14
https://www.youtube.com/channel/UCvpu4vmeCKoBSAINMA8vXYg
Dar, pe când vorbea el [Pavel] despre dreptate, despre înfrânare și despre judecata viitoare, Felix, îngrozit, a răspuns: „De astă dată, du-te; când voi mai avea timp potrivit, te voi chema“.Fapte 24.25
„Nu am timp!“
Bunicii și străbunicii noștri au călătorit pe jos, călare, cu carul cu boi și foarte rar cu trenul. Totuși nu erau stresați și nu spuneau mereu: „Nu am timp!“. Trăim într-un timp când mecanizarea și automatizarea își spun cuvântul. În toate domeniile vieții avem la dispoziție tot felul de instrumente ajutătoare. Dacă avem nevoie de o informație, internetul ne-o aduce în câteva clipe. Totul este pus în mișcare, ca să economisim timp; dar… cu toate acestea, ne plângem că nu avem timp!
În spatele cuvintelor „nu am timp!“ este diavolul, care face tot posibilul ca omul să nu aibă timp pentru ceea ce este important în viață. Diavolul le fură oamenilor timpul și tot el face ca ei să fie ocupați mereu cu ceva care nu amintește de viața veșnică, de Dumnezeu.
În versetul de astăzi am citit despre Felix, un guvernator roman. Numele său înseamnă „fericit“. Era oare fericit, pentru că purta acest nume? Împreună cu soția sa, Drusila, l-au ascultat pe apostolul Pavel vorbind despre credința în Isus Hristos. Dar când Pavel a vorbit despre înfrânare și despre judecată, aceștia n-au mai avut timp să-l asculte.
Să ne luăm timp și să ascultăm ce are Dumnezeu să ne spună!
Să fim atenți ca acest „nu am timp“ să nu se transforme într-un „prea târziu“!
Citirea Bibliei: Exod 13.11-22 · Luca 6.12-19
CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU PENTRU ASTĂZI
23 IANUARIE 2023
coordonatori Bob & Debby Gass
https://fundatiaseer.ro/iarta-si-uita/
IARTĂ ȘI UITĂ!- Fundația S.E.E.R. România
„Îngăduiţi-vă unii pe alţii…” (Coloseni 3:13).
Dacă vrei să clădești o relație reușită, tu trebuie să te concentrezi pe calitățile celeilalte persoane și nu pe defectele ei. Referindu-se la căsătorie, Benjamin Franklin a spus: „Fii cu ochii larg deschiși înainte de căsătorie, și ține-i pe jumătate închiși după aceea.” Este o greșeală colosală să te arunci într-o relație de-o viață fără a-ți aloca timp pentru a cunoaște cealaltă persoană. Fără o verificare prealabilă la începutul relației, vei avea în mod sigur probleme pe parcurs. Dar un principiu important al unei relații sănătoase este acela de a ierta și de a uita. Politicianul american Edward Wallace Hoch a spus: „Există atât de mult bine în cei mai răi dintre noi și atât de multe rele în cei mai buni dintre noi, încât nu prea se cuvine ca vreunul dintre noi să vorbească despre ceilalți.” Uitarea poate fi un lucru dificil, atunci când ofensa este mare. De obicei, ofensele mărunte pot fi iertate rapid, dar cele mai mari implică un proces de vindecare. Dar până nu iei hotărârea de a ierta și de a uita, acest proces nu poate începe. Apostolul Pavel ne sfătuiește: „Îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi. Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii.” (Coloseni 3:12-14). Un autor spunea: „Dacă nu-ți place un lucru, schimbă-l! Dacă nu-l poți schimba, schimbă-ți atitudinea! Nu te mai plânge!” Cu alte cuvinte, când trebuie să te confrunți cu realități pe care nu le poți schimba, roagă-te pentru har și învață să trăiești cu ele. De ce trebuie să iertăm și să uităm? Pentru că Dumnezeu ne spune că așa trebuie să facem! Noi nu am fost creați să ducem cu noi stresul fizic și emoțional care vine în urma resentimentului. Iar Biblia ne spune: „Chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, care sunteţi duhovniceşti, să-l ridicaţi cu duhul blândeţii…” (Galateni 6:1). Așadar, iartă și uită!
https://www.youtube.com/watch?v=zj9ls0gmqMw
SCRIPTURILE ÎN FIECARE ZI
de Jean Koechlin
23 IANUARIE 2023
https://clickbible.org/meditatii-zilnice/scripturile-in-fiecare-zi/?calendar-date=2023-01-23
Psalmii 109.21‑31 şi 110
Lucrează pentru Mine, din pricina Numelui Tăucere Acela care a fost deja numit în versetul 16 Cel Întristat şi Sărac (v. 21, 22; comp. cu Ioan 12.28). Să ştie că aici este mâna Ta (v. 27). Dumnezeu trebuia, pentru gloria Numelui Său, să‑L izbăvească pe Cel care Îl chema. Şi aceasta este tema Psalmului 110! Ce contur prinde el după tabloul umilinţei Omului durerii! Domnul stătuse la dreapta Celui Sărac pentru a‑L salva (Psalmul 109.31); acesta a fost trecutul. Pentru prezent, L‑a pus să şadă la dreapta Sa, proclamându‑Şi întreaga satisfacţie cu privire la lucrarea încheiată (v. 1; Efeseni 1.20). Şi din nou mai târziu promite versetul 5 Domnul, (de) la dreapta Ta, îi va zdrobi pe împăraţi în ziua mâniei Sale. Vrăjmaşii Lui din Psalmul 109 vor fi puşi ca aşternut al picioarelor Sale: aservirea acestora va face parte din gloria Sa.
Acest psalm este citat nu mai puţin de opt ori în Noul Testament; practic, el serveşte ca fir călăuzitor întregii Epistole către Evrei (cap. 1.13; 7.17; 10.13
).
Acestor promisiuni făcute lui Mesia i se adaugă una care se referă la drumul Său pe pământ (v. 7). Hristos, Om, trebuia să găsească pe pământ câteva clipe, rare, de înviorare, care să‑L încurajeze şi să‑I întărească inima (de exemplu, Luca 7.9,44; 9.20; 10.21,39; 23.42)
Leave a Reply/Lasa un raspuns!THANK YOU !MULTUMESC!